Català | Castellano
Domótica

Què és?

S'imagina tenir un cotxe al que permanentment li pot incorporar totes els avenços tecnològics sense necessitat de canviar de cotxe? Això és el que la domòtica pot fer amb la seva llar. La domòtica és l’aplicació contínua de les noves tecnologies per a fer intel·ligents els edificis, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida, augmentar la seguretat, el confort, la comunicació i aconseguir al mateix temps un important estalvi energètic.

Una casa intel·ligent és aquella en què els llums es poden apagar i encendre si no hi som per evitar robatoris, establir el nivell d’il·luminació ideal, posar en marxa la climatització per trobar la llar a una temperatura confortable, que les llums del passadís s’activin en passar-hi sense polsar l’interruptor, programar i gestionar el sistema de reg segons la humitat del terreny aconseguint un estalvi d’aigua, controlar els audiovisuals, els sistemes de seguretat veient tota la casa des del televisor, controlar l’estat de les llums i de les persianes amb un comandament a distància, des d’un PC o Internet, evitar fuites d’aigua i gas, rebre missatges al mòbil de les incidències produïdes durant la nostra absència,… Tot això des d’un PC, via Internet, mitjançant la televisió o una PDA.

En resum, una casa intel·ligent és aquella que obeeix les ordres dels seus ocupants, podent modificar aquestes sempre que es vulgui amb una simple programació, sense necessitat de fer obres.

Domótica

Què gestiona:

Estalvi energètic: la domòtica gestiona el consum d’energia, mitjançant temporitzadors, detectors de presència, la regulació constant de la il·luminació, el control eficient del reg i de la climatització aprofitant les persianes i la il·luminació natural.

Confort: control de clima, control de il·luminació natural i artificial, persianes, tendals, control remot d’equips i instal·lacions, control d’audiovisuals.

Seguretat: un sistema domòtic ofereix una seguretat molt més complerta que qualsevol altre, doncs integra camps que normalment estan controlats per diversos sistemes, des de la seguretat dels bens (control d’accés i de presència, simulació de presència, alarmes d’intrusió o tècniques), com de les persones (pulsador de radiofreqüència per a gent gran i malalts per poder accedir a serveis d’ambulàncies o policia), com per eventualitats d’incidents o avaries, ja que es poden detectar incendis i fuites d’aigua i gas i desviar l’alarma cap als bombers, per exemple.

Comunicacions: imprescindible per accedir a multitud de serveis oferts pels operadors de telecomunicacions. Accedir a totes les aplicacions de la domòtica des de qualsevol PC o mòbil.

Domótica

Avantatges:

Un sistema integrat, una casa més eficient. El fet d’aglutinar tots els elements en un sol sistema permet controlar-ho tot sense esforç ni complicacions, d’una manera eficaç i intuïtiu. És el camí més ràpid cap al confort i el benestar.

Un sistema evolutiu, una elecció de futur. En escollir una solució domòtica pel seu projecte, vostè està apostant per un sistema flexible, permanentment obert cap al futur, ja que li permet contínuament adaptar-se a les seves necessitats integrant les darreres innovacions tecnològiques.

Un sistema sostenible, un estalvi segur. Una casa no seria intel·ligent si no tingués en compte l’estalvi. La domòtica controla la il·luminació, tant artificial com natural, la calefacció, la refrigeració, el reg… i ho fa tenint en compte el consum energètic i un ús eficient de l’energia, fent-lo més econòmic i sostenible a la vegada.

Un sistema descentralitzat. Integrar i controlar tots els productes equival a fer un menor esforç en el disseny i en la instal·lació, ja que s’estalvien masses de cablejat i s’abarateix el producte.

Domótica

Com ho fem:

KNX, la nostra aposta. Per a transferir dades de control de tots els components de gestió d’edificis cal un sistema que elimini els problemes que presenten els dispositius aïllats, assegurant que tots els components es comuniquen mitjançant un llenguatge comú. En resum, es necessita un sistema que sigui independent del fabricant i dels dominis d’aplicació, anomenat KNX, sobre el que es connecten tots els dispositius i s’intercanvia la comunicació. Amb això, aconseguim que totes les funcions puguin ser controlades i supervisades mitjançant un sistema uniforme sense necessitat de centres de control addicionals.

També ens permet escollir el que creiem millor de les 150 marques amb les que treballa KNX, podent gaudir així d’una oferta més àmplia i d’una gamma de preus molt més variada. Més qualitat i millor preu, en resum. Estem, a més, oberts permanentment a les darreres novetats del mercat, que podem integrar sense necessitat de fer cap reforma ni de que ho faci el mateix instal·lador, atès que és l’únic estàndard obert i mundial per al control de cases i edificis.


pressupost elevador aspiracion domotica