Català | Castellano
Seguretat

Un dels grans objectius de la domòtica és aconseguir una llar més còmoda en tots els aspectes, i entre aquests hi ha la seguretat davant totes les possibles incidències o contingències - com robatoris o incendis- que es puguin produir. Seguretat quan no hi som però també seguretat quan hi som. I seguretat a l’interior però també a les rodalies de la llar. Per cobrir aquesta tema tant fonamental, la domòtica ofereix múltiples sistemes electrònics de seguretat destinats a garantir la tranquil.litat dels que viuen en la llar o dels béns que hi ha quan nosaltres estem, per exemple, de vacances.

Es poden establir diferents nivells de seguretat en funció de les característiques de la llar. El primer nivell seria per les rodalies i zones exteriors dels edificis o residències. Allí s’hi pot detectar la presència de persones alienes i controlar els seus moviments. Un segon nivell inclouria les zones comuns, ja a les zones privades de l’edifici. Els accessos inferiors i superiors, les àrees d’aparcament, jardins, piscines comunitàries, soterranis, terrats, escales, replans, etc. En aquest cas, els sistemes han de garantir la seguretat dels accessos i també la vigilància. El tercer nivell és l’interior de la vivenda, que és on s’ofereix un ventall més ampli de productes i sistemes.

Tranquilidad

Avantatges

Comoditat.
No sols en la instal.lació, sinó també en la utilització. Un sistema centralitzat li permet oblidar-se de claus i controlar-ho tot des de l’ordinador, Internet o un dispositiu mòbil.

Eficàcia.
La seguretat que li ofereix un sistema domòtic no és comparable a cap altre, sinó que el supera abastament.

Tecnología.
És un sistema obert a totes les innovacions tècniques, amb la qual cosa sempre es pot revisar, reformar i millorar, amb accés als millors productes del mercat.

Estalvi.
Les garanties que li ofereix un sistema domòtic el fan fàcilment amortitzable i l’acaben convertint en una inversió.

Professionalitat.
Tindrà al seu servei un equip tècnic i humà avalat per la seva llarga experiència a l’hora de fer realitat la seguretat de la seva llar.

Alarma contra Incendios

Com ho fem?

Alarmes d’intrusió

Interiors. Alarma convencional d’intrusió mitjançant detector d’infrarrojos de diferents models.

Perimetrals. Instal·lació d’alarma exterior o protecció de finestres per connectar l’alarma quan ens trobem a l’interior de la casa. Poder dormir tranquils perquè el nostre sistema vigila per nosaltres.

Alarmes tècniques

Incendi. Detecció de foc o de fum segons l’estància, avís per sirenes i per receptora d’alarmes.

Inundació. Evitar consums excessius per avaries i distraccions, evitar mals majors davant una fuita, tancant l’electrovàlvula i donar avís en detectar aigua als lavabos, cuines, rentadores, magatzems i locals amb perill de fuita.

Fuites de gas. De diferents gasos, gas natural, gas ciutat, mort dolça, monòxid de carboni.

Mèdiques. Avisos a receptora a travès de polsador via ràdio

Camara de seguridad

CCTV:

L’aparició de la gravació digital ens dóna la solució de tenir un sistema de CCTV sense haver de preocupar-nos per canviar cintes ni vigilar qualsevol avaria, disposant sempre d’imatges dels darrers dies depenent de la capacitat del disc dur. En cas de necessitat de visualitzar alguna incidència, ens connectem mitjançant el monitor, ordinador o internet.

Se l’anomena circuit tancat ja que, al contrari del que passa amb la difusió, tots els seus components estan enllaçats. A més, a diferència de la televisió convencional, aquest és un sistema pensat per a un nombre limitat d’espectadors.

Els sistemes de CCTV o vídeo vigilància permeten la visualització remota de les càmeres en qualsevol moment.

El circuit pot estar composat, simplement, per una o més càmeres de vigilància connectades a un o més monitors o televisors, que reprodueixen les imatges capturades per les càmeres. Encara que, per millorar el sistema, se solen connectar directament o enllaçar per xarxa altres components, com vídeos o ordinadors.

Intrusos

Control d’accessos:

Ens trobem amb diferents tipus de control d’accessos, tarjes, lector de proximitat, codi numèric, biomètric (empremta digital), reconeixement de matrícula. Els beneficis són un accés còmode sense utilització de claus, seguretat en no tenir pany estàndard fàcilment sabotejable per intrusos, control de presència del personal, horaris d’entrada i sortida, nivells d’accés depenent de la zona i els horaris.

pressupost elevador aspiracion domotica